KazMunayGaz vrea solutionarea creantelor statului roman catre Rompetrol

Luni, 21 Mai 2012, ora 20:00
2107 citiri
KazMunayGaz vrea solutionarea creantelor statului roman catre Rompetrol

Daniel Chitoiu, ministrul Economiei, a primit o delegatie din Kazahstan condusa de Lyazzat Kiinov, presedintele companiei KazMunayGaz, in care a fost discutata, printre altele, si problema recuperarii creantelor bugetare ale statului fata de Rompetrol.

In cadrul discutiilor a rezultat interesul major al ambelor parti pentru dezvoltarea domeniului petrolier in Romania, precum si pentru rezolvarea unor probleme sensibile ce persista in cadrul raporturilor grupului Rompetrol cu statul roman.

Discutiile au evidentiat dorinta partilor pentru solutionarea problemei recuperarii creantelor bugetare ale statului fata de SC Rompetrol Rafinare SA Constanta. A fost convenita dinamizarea negocierilor, precum si crearea unui grup de lucru interministerial, compus din reprezentanti ai MECMA si MFP, si accelerarea dialogului cu noul management al grupului Rompetrol, desemnat recent de conducerea KazMunayGaz, care sa evalueze aceasta problematica.

Conducerea KazMunayGaz a lansat o invitatie partii romane de a infiinta o societate mixta pentru realizarea de operatiuni de service la sondele petroliere din Kazahstan.

Reteaua de benzinarii Rompetrol se va extinde

A fost prezentata dorinta partenerului strain de extindere a retelei de benzinarii sub brandul Rompetrol in tara noastra, in paralel cu dezvoltarea de activitati de foraj si extractie de petrol. Partea romana a salutat intentiile investitorului kazahstanez si a oferit asigurari de sprijin si colaborare in implementarea acestora.

Cele doua parti si-au exprimat convingerea сa Romania, prin intermediul facilitatilor oferite pentru investitii de portul Constanta, beneficiind de potentialul navigabil al Dunarii, va deveni un hub important in cadrul procesului de dezvoltare a relatiilor economice ale Kazahstanului cu Uniunea Europeana si cu tarile din regiune.

Partea romana a informat in legatura cu intentiile de a implementa o serie de masuri in domeniul imbunatatirii mediului de afaceri si investitional, pe linia debirocratizarii, a inlaturarii unor bariere administrative si fiscale in perioada urmatoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cooperare petrol Romania Kazahstan, #delegatie Kazahstan Romania, #Daniel Chitoiu delegatie Kazahstan , #Petrol