Poate aerul fierbinte sa fie combustibilul gratuit al viitorului?

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 18:46
1180 citiri
Poate aerul fierbinte sa fie combustibilul gratuit al viitorului?

Antreprenorul australian Roger Davey vrea sa profite de fenomenul care face ca aerul fierbinte sa se ridice - vrea sa creeze, sa captureze si sa controleze aerul fierbinte, pentru a alimenta orasele cu energie electrica. 

Davey intentioneaza sa construiasca un urias turn solar, de aproape 800 de metri in inaltime, in desertul Arizona, informeaza CNN. Aerul fierbinte va circula in interiorul turnului si va actiona 32 de turbine, invartindu-le suficient de rapid pentru a crea energie mecanica, pe care generatoarele o convertesc in electricitate.

Compania sa, EnviroMission, sustine ca un astfel de turn poate crea pana la 200 de megawati pe zi, suficient pentru necesarul a 100.000 de locuinte. Este o sursa suplimentara de energie pe langa cele conventionale, nepoluanta.

Care este acea calitate care o diferentiaza de alte energii neconventionale - solara, eoliana?

"Unul din cele mai importante lucruri care cred ca diferentiaza aceasta de orice altceva este capacitatea de a produce energie in functie de necesitati", spune Davey, care aminteste ca energia solara nu este disponibila noaptea, spre exemplu, iar cea eoliana nu poate fi obtinuta cand nu bate vantul, fiind, asadar, "spasmodice".

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aer combustibil, #combustibil gratuit, #combustibil ieftin, #petrol , #Petrol