Pretul petrolului creste dupa o furtuna de iarna din SUA

Luni, 17 Decembrie 2007, ora 10:44
1001 citiri
Pretul petrolului creste dupa o furtuna de iarna din SUA

Pretul petrolului a crescut luni la bursele electronice din Asia, la 91,74 dolari pe baril, piata anticipand o crestere a cererii in Statele Unite ale Americii, dupa furtuna de iarna ce a atins America de Nord, afirma traderii, citati de AFP.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in ianuarie, s-a scumpit cu 47 centi, la 91, 74 dolari pe baril, fata de nivelul de 91,27 dolari pe baril atins vineri seara la New York.

Pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in ianuarie, a crescut cu 51 centi, la 92,20 dolari pe baril.

O furtuna de iarna s-a abatut in acest weekend asupra regiunilor de nord-est ale Statelor Unite ale Americii, afectand si estul Canadei.

"Piata reactioneaza la furtuna de iarna ce a atins SUA", estimeaza un analist al Purvin and Gertz, Victor Shum. "Aceasta furtuna va duce la o majorare a consumului de combustibil pentru incalzit, ce va genera o crestere a preturilor", a adaugat acesta.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.