Pretul petrolului este in crestere usoara pe bursele externe

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 12:34
1499 citiri
Pretul petrolului este in crestere usoara pe bursele externe

Pretul petrolului a ajuns aproape de 79 de dolari pe baril in Asia, in urcare usoara, dupa semnele de incetinire a cresterii economice. Evolutia economica a declansat scaderi ale pretului petrolului in ultima saptamana.

Valoarea de referinta pentru livrarile de petrol din august a urcat cu 51 de centi pana la 78,71 de dolari pe baril, in cadrul tranzactiilor economice pe Bursa Marfurilor din New York. Pretul a scazut cu 3,25 de dolari, stabilindu-se la 78,20 de dolari, cea mai scazuta valoare inregistrata din octombrie 2011 pe bursa din New York, potrivit ABC News.

In Londra, pretul titeiului Brent pentru livrarile din august a crescut cu 69 de centi, ajungand la 89,92 de dolari pe baril pe bursa ICE Futures Europe.

Pretul titeiului brut a scazut de la 84 de dolari la inceputul acestei saptamani, inregistrand o diminuare de 26% in mai putin de doua luni, pe fondul incetinirii economiei globale, tendinta pornita din Europa, care va reduce cererea pentru titei.

Rapoartele de marti au aratat ca productia industriala a scazut in Statele Unite ale Americii si China, evidentiind faptul ca aceste economii, cele mai mari din lume, si consumatorii de petrol au ajuns la o pozitie mai slaba pe piata chiar in momentul in care rezervele de titei se afla in crestere.

Este putin probabil ca problemele economice si criza datoriilor din Europa sa se rezolve curand. Formarea unui nou guvern in Grecia saptamana aceasta a amplificat usor optimismul investitorilor, dar temerile privind datoriile unor tari europene precum Spania si Italia continua sa aiba un cuvant greu de spus pe piata.

#petrol pret, #pret petrol bursa SUA, #pret titei bursa Londra, #pret titei Brent, #productie industriala SUA China, #pret titei brut , #Petrol