Pretul petrolului, in scadere, pe fondul crizei din SUA

Luni, 30 Iulie 2012, ora 17:47
1230 citiri
Pretul petrolului, in scadere, pe fondul crizei din SUA

Pretul petrolului Brent a scazut sub 106 dolari pe baril luni, fiind eliminate astfel casigurile anterioare. Pretul petrolului a scazut pe fondul naruirii sperantelor privind anuntarea unor masuri de stimulare a economiei de catre Statele Unite si Europa.

Anuntarea acestor masuri putea dezvolta perspectivele de cerere pe piata petrolului.

Cresterea redusa a economiei Statelor Unite ale Americii, cel mai mare consumator de petorl din lume, a condus la o serie de asteptari privind anuntarea unor masuri de stimulare a economiei de catre Federal Reserve. Reprezentantii acestei institutii se vor intalni marti si miecuri, potrivit Reuters.

Saptamana trecute, Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a anuntat ca institutia pe care o conduce va face tot ceea ce este nevoie pentru a proteja moneda euro pentru a rezolva criza datoriilor. Membrii BCE se vor intalni miercuri.

BCE: Vom face orice e nevoie pentru protejarea monedei euro.

Se asteapta ca anuntarea masurilor de stimulare economica si actiunile puternice ale Bancii Centrale sa calmeze pietele si sa creasca cererea pentru active considerate riscante, precum petrolul sau marfurile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret petrol, #scadere pret petrol, #pret petrol brent, #pret petrol stimulare economica , #Petrol