Pretul petrolului incepe saptamana in scadere, pe fondul incertitudinilor legate de economia SUA

Luni, 28 Ianuarie 2008, ora 10:00
850 citiri
Pretul petrolului incepe saptamana in scadere, pe fondul incertitudinilor legate de economia SUA

Petrolul s-a ieftinit luni la bursele electronice din Asia, la 89,87 dolari barilul, pe fondul incertitudinilor legate de comportamentul pietelor bursiere si a starii economiei americane, afirma traderii, citati de AFP.

In schimburile matinale, pretul barilului de petrol "light sweet crude", cu livrare in februarie, a scazut cu 84 centi, la 89,87 dolari.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in martie, s-a ieftinit cu 76 centi, la 90,14 dolari pe baril.

"Piata reactioneaza la incertitudinile legate de evolutia burselor. Corectia in sens negativ la care asistam se explica prin faptul ca bursa de pe Wall Street a incheiat saptamana trecuta in scadere, lucru ce afecteaza luni bursele asiatice", a estimat luni Victor Shum, analist al Purvin and Getz.

Bursele asiatice au deschis in scadere sedinta bursiera de luni, in siajul performantei negative a Wall Street de vineri.

Indicele Nikkei a incheiat sedinta de luni cu o scadere de 3,97%, eliminand astfel castigurile inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute.

Bursa din Hong Kong scadea cu 4,7% la jumatatea sedintei de tranzactionare in timp ce bursa din Shanghai a cunoscut o scadere de 5,48%.

Piata petroliera asteapta urmatoarea reuniune a Organizatiei tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), ce va avea loc vineri la Viena.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.