Pretul petrolului, la maximul ultimelor trei luni

Luni, 13 August 2012, ora 17:48
1381 citiri
Pretul petrolului, la maximul ultimelor trei luni

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a urcat luni la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, din cauza temerilor ca tensiunile politice din Orientul Mijlociu ar putea perturba livrarile.

Cotatia petrolului Brent cu livrare in septembrie a avansat cu 1,9%, respectiv 2,16%, la 115,11 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel dupa 4 mai, in urma anuntului SUA ca un distrugator american s-a ciocnit cu un tanc petrolier in apropierea stramtorii Ormuz, in Golful Persic, transmite Bloomberg.

Vase militare americane patruleaza in stramtoarea Ormuz dupa ce Iranul a amenintat ca o va bloca, ca reactie la sanctiunile occidentale, provocate de programul sau nuclear.

In luna iulie, pretul petrolului a urcat cu 17% de la intrarea in vigoare a sanctiunilor Uniunii Europene impotriva Iranului.

"Prima de pret legata de riscurile geopolitice nu se reduce", a declarat Olivier Jakob, director general la Petromatrix, companie de analiza a pietei din Elvetia, care estimeaza ca nivelul pretului este destul de ridicat pentru a descuraja consumul.

Pretul petrolului destinat pietei americane, cu livrare in septembrie, a crescut cu 1,07 dolari, la 93,94 dolari pe baril, in timp tranzactiilor electronice de la New York.

Petrolul se scumpeste pe baza crizei si a scaderii stocurilor

Pretul petrolului, influentat de criza europeana

#pret petrol, #cotatia petrol Brent, #livrari petrol Orientul Mijlociu , #Petrol