Romania a importat mai putin petrol in 2012

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 10:49
1513 citiri
Romania a importat mai putin petrol in 2012

Romania a importat in primele opt luni din 2012 o cantitate de titei de peste 3,385 milioane tone echivalent petrol(tep), cu 8,6% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS).

Productia de petrol s-a ridicat, in perioada ianuarie-august, la 2,601 milioane tep, fiind cu 1,8% (46.400 tep) mai mica fata de cea din primele opt luni din 2011, scrie Mediafax.

Conform unui studiu al British Petroleum, rezervele dovedite de petrol ale Romaniei se ridicau la finele anului trecut la 600 milioane barili, circa o treime din cele inregistrate la sfarsitul lui 1990, de 1,5 miliarde barili.

Independenta energetica a Romaniei necesita investitii de 3 mld euro

Romania ar putea sa isi asigure independenta energetica cu investitii anuale de 3-4 miliarde euro pana in 2030, este de parere directorul general OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

"Industria energetica din Romania are un potential deosebit, nu numai de a sigura resursele necesare Romaniei, dar are si potentialul de a fi un factor de crestere economica.

In primul rand pentru ca avem un mix de resurse primare potentiale foarte ridicat, de la petrol, gaze, suntem singurul producator in sud-estul Europei, la hidro, la nucleara, la partea de carbune. Nu mai vorbesc de partea de regenerabile, care a inceput acum", a declarat Gheorghe in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Ce inseamna pentru Romania rezerva de gaze "de importanta mondiala" din Marea Neagra

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#importuri petrol, #importuri petrol Romania, #resurse petrol Romania , #Petrol