Yenul si francul elvetian s-au apreciat fata de dolar, in urma scumpirii record a petrolului

Vineri, 27 Iunie 2008, ora 15:02
1247 citiri
Yenul si francul elvetian s-au apreciat fata de dolar, in urma scumpirii record a petrolului

Yenul si francul elvetian s-au apreciat fata de dolar pana la un nivel maxim al ultimelor trei saptamani, sustinute de o revenire a apetitului de risc, din cauza scumpirii record a petrolului si a ieftinirii titlurilor listate pe pietele de capital, scrie Reuters. Euro s-a depreciat pana la un minim al ultimelor doua saptamani fata de francul elvetian, de 1,6040 franci elvetieni, iar dolarul a coborat fata de franc pana la un minim pe care nu il mai atinsese din 9 iunie, de 1,0168 franci elvetieni.


Yenul s-a apreciat cu 0,4% pana la un nivel maxim al ultimelor trei saptamani, de 106,17 yeni. Moneda japoneza s-a apreciat si fata de euro.


Euro s-a apreciat fata de dolar pana la un nivel maxim al ultimelor trei saptamani, de 1,5782 dolari, iar apoi s-a tranzactionat la 1,5767 dolari/euro.


Cursul francului elvetian a fost sustinut si de faptul ca banca centrala a Rusiei a anuntat ca va majora ponderea pe care o are francul elvetian in rezervele sale de aur si de valute, in valoare de 558,7 miliarde dolari.


Pretul petrolului a inregistrat un nivel record de 141,75 dolari/baril, ceea ce marcheaza o scumpire cu 47% de la inceputul anului pana in prezent si trezeste ingrijorari pentru inflatie.