Berceanu vrea 3,5% din PIB sau protesteaza

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 15:49
1636 citiri
Berceanu vrea 3,5% din PIB sau protesteaza

Ministrul transporturilor Radu Berceanu a declarat joi ca daca anul viitor Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) nu va primi aproximativ 3,5% din PIB, mai mult decat in 2009, se va renunta la unele proiecte de infrastructura, precizeaza NewsIn.

"Daca in bugetul pe 2010 nu vom face o cotitura importanta in ceea ce priveste finantarea si vom ramane la 1,5% din PIB, vom fi nevoiti sa oprim proiecte", a spus ministrul Berceanu.

Ministrul transporturilor si infrastructurii a dat exemplu Cehia, care primeste 4,7% din PIB pentru transporturi, adaugand ca in alte tari se ajunge la alocarea a 3,8%, chiar 4% din PIB.

Referitor la proiectele de autostrazi cu finantare din partea Bancii Europeane de Investitii (BEI), ministrul a mentionat ca 50% vine de la BEI, iar restul de la Guvern, precizand ca daca partea romana nu sprijina financiar, nici banii BEI nu vor putea fi cheltuiti.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#berceanu, #bugete, #pib, #proiecte, #transporturi , #PIB