Economia SUA, in crestere lenta

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:52
1252 citiri
Economia SUA, in crestere lenta

Economia americana a inregistrat, in trimestrul al treilea, o crestere mai mica decat se estimase anterior, desi numarul cererilor pentru ajutoare de somaj a scazut saptamana trecuta la cel mai redus nivel din ultimii trei ani si jumatate.

Produsul Intern Brut al SUA a crescut cu 1,8% in ritm anual in perioada iulie-septembrie 2012, mai putin cu 0,2 puncte fata de estimarile anterioare publicate la sfarsitul lunii noiembrie, potrivit estimarilor finale publicate joi de Departamentul american al Comertului.

Analistii se asteptau la confirmarea cifrei publicate la sfarsitul lunii noiembrie, avand in vedere ca aceasta fusese revizuita in jos cu 0,5 puncte fata de estimarile initiale publicate la sfarsitul lunii octombrie.

Noile cifre revizuite privind evolutia PIB in trimestrul al treilea confirma ca economia americana inregistreaza o crestere lenta, dupa ce in primul trimestru a inregistrat un avans de 0,4% urmat de o crestere de 1,3% in al doilea trimestru.

Revizuirea cifrelor pentru trimestrul al treilea se datoreaza in principal unei revizuiri a cheltuielile de consum, responsabile pentru aproximativ 70 la suta din economia americana, care au crescut cu 1,7% in trimestrul al treilea, fata de o crestere de 2,3% cat s-a anuntat anterior.

Separat, Departamentul Muncii a anuntat joi ca numarul americanilor care au depus cereri de ajutor de somaj a scazut saptamana trecuta cu 4.000 pana la 364.000. De asemenea, media mobila a ultimelor patru saptamani a scazut la 380.250, cel mai redus nivel inregistrat dupa luna iunie 2008.

#economia sua, #bani America, #pib sua , #PIB