"Educatia a primit 6% din PIB, fondul de salarii pentru profesori este asigurat"

Miercuri, 23 Decembrie 2009, ora 13:45
1338 citiri
"Educatia a primit 6% din PIB, fondul de salarii pentru profesori este asigurat"

Ministrul desemnat al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca a primit informatii de la Ministerul de Finante potrivit carora Educatia a primit 6% din PIB, fondul de salarii al profesorilor fiind, astfel, asigurat. 

"Am primit primele informatii despre buget, asa cum a fost prevazut de Ministerul de Finante pentru anul 2010, avem datele preliminare si voi face o informare foarte riguroasa int-un timp foarte scurt dupa ce voi studia in detaliu acest buget.

Totusi, cateva linii generale se pot desprinde. In primul rand suntem la 6% din PIB pentru Educatie, ceea ce este un lucru exceptional pentru un an dificil ca 2010", a spus Funeriu, scrie Mediafax.

El a aratat ca al doilea lucru important aflat de la Ministerul de Finante este ca toate cerintele Ministerului Educatiei au fost satisfacute, inclusiv fondurile de salarii pentru profesori . Funeriu a precizat ca pentru Cercetare se inregistreaza o crestere cu 4% fata de 2009, datele pentru Tineret si Sport urmand a fi primite in curand.

Funeriu a tinut sa mai precizeze ca nu s-a discutat despre alte zile de concediu fara plata decat cele prevazute pana acum in sistemul de educatie.

"O spun foarte ferm, acest subiect nu a fost luat in discutie. Ministerul de Finante a alocat Ministerului Educatiei toti banii ceruti de minister", a mai spus el.

#educatie, #pib, #salarii , #PIB