Ponta: Romania, capabila ca in 3 ani sa aduca bugetul apararii la 2% din PIB

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 14:00
1199 citiri
Ponta: Romania, capabila ca in 3 ani sa aduca bugetul apararii la 2% din PIB
www.obiectiv.info

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Romania este capabila sa asigure, asa cum a facut in ultimii doi ani, o crestere a bugetului alocat cheltuielilor de aparare si acest lucru se va face si in urmatorii trei ani, pana se va ajunge la acel angajament minim de 2% din PIB.

"In urma cu zece ani, Romania a facut doua alegeri fundamentale pentru securitatea sa, intrarea in Alianta Nord-Atlantica si pentru dezvoltarea sa, prin intrarea in Uniunea Europeana. Ma bucur ca la zece ani dupa, toti cei care au avut incredere ca Romania este un aliat serios nu au fost dezamagiti", a declarat premierul Victor Ponta, la inaugurarea Expozitiei NATO in domeniul Apararii impotriva Rachetelor Balistice, potrivit

Mediafax.

Potrivit lui Victor Ponta, "prin asigurarea frontierei estice a Aliantei Nord-Atlantice si a Uniunii Europene, Romania dovedeste seriozitate, atasament la valorile democratice si constituie pentru alte tari din regiune un exemplu de succes".

Premierul a facut referire la vizita pe care o va face joi la Kiev.

"Vreau sa vorbesc cu omologii mei despre proiectul de succes al Romaniei, care a inceput in urma cu mai multi ani dar care arata vecinilor nostri ca drumul democratic, catre valori europene si transatlantice, solidaritatea si sprijinul pe care il acordam pentru apararea integritatii teritoriale, pentru apararea institutiilor democratice este drumul corect pe care si celelalte tari din regiune au dreptul sa mearga, fara niun fel de interferenta", a declarat Victor Ponta.

El a mentionat ca "stie foarte bine care sunt si costurile acestui parteneriat cu NATO".

"Nu exista securitate fara costuri, nu exista aparare in care sa nu ai contributii, iar Romania isi indeplineste acest obligatii. Romania este capabila sa asigure, asa cum a facut in ultimii doi ani, o crestere a bugetului alocat cheltuielilor de aparare, asa vom face si in urmatorii trei ani, pana vom ajunge la acel angajament minim de 2% din PIB, pe care sa il alocam apararii noastre nationale si internationale", a afirmat primul-ministru.

Ponta a mai spus cat "alegerea pe care Romania a facut-o in urma cu zece ani a fost una corecta si reprezinta un exemplu de succes pentru vecinii din regiune".

"Sentimentul pe care vrem sa il transmitem este ca, atunci cand Romania a luat decizii corecte, rezultatele sunt cele asteptate de noi toti si sper si cred ca fiecare cetatean roman, la zece ani de la momentul accesului Romaniei in NATO, analizeaza importanta si semnificatia pentru fiecare dintre noi a gestului si deciziei politice luate atunci", a mai spus Ponta.

#pib romania, #crestere buget cheltuieli , #PIB