Tanasescu: Agricultura si exporturile vor avea aceeasi pondere in PIB in 2012

Duminica, 30 Octombrie 2011, ora 10:20
1329 citiri
Tanasescu: Agricultura si exporturile vor avea aceeasi pondere in PIB in 2012

Agricultura va avea aceeasi pondere in formarea PIB ca si exporturile, astfel avansul economiei va fi determinat intr-o proportie mai mare de consumul privat, afirma reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu.

"Exporturile vor continua sa joace un rol important, insa viteza de crestere va fi mai mica decat cea a acestui an. In al doilea rand, probabil ca agricultura nu va mai avea asemenea greutate in formarea PIB. Ca atare, noi vedem in momentul de fata o crestere a consumului privat", a spus Tanasescu in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

Conform acestuia, cifrele arata ca anul viitor firmele vor suplimenta investitiile si vor aloca mai multi bani pentru cheltuieli.

"Sub asuspiciile actuale, exista aceasta claritate a cresterii consumului in anul in care urmeaza", a declarat Tanasescu.

Mihai Tanasescu considera ca estimarea de crestere economica de 1,5% va fi, cel mai probabil, confirmata, declarand ca aceasta se va datora unui an agricol bun, si a unui ritm sustinut de crestere a exporturilor in primul semestru al 2011.

Exporturile au urcat cu 25,1% in primele opt luni, la 29,2 miliarde euro, in timp ce importurile au crescut cu 19,9% la 35,4 miliarde euro.

#Mihai Tanasescu PIB, #Mihai Tanasescu agriculura export 2012 , #PIB