Coface cere firmelor sa furnizeze date financiare actualizate

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 17:07
1736 citiri
Coface cere firmelor sa furnizeze date financiare actualizate

Coface solicita tuturor companiilor sa transmita situatiile financiare din 2008 sau chiar partiale din 2009, ca sa realizeze o evaluare corecta si sa permita castigarea increderii partenerilor de afaceri, iar agentia se angajeaza sa informeze firmele despre ratingurile acordate.

Deoarece datele financiare din 2007 nu mai sunt relevante dupa un an de schimbari majore ale contextului de piata, o analiza riguroasa presupune date financiare recente (2008 sau chiar partiale 2009). In acest context, Coface solicita tuturor companiilor sa devina pro-active in a-si reflecta propria imagine in piata prin transmiterea ultimelor situatii financiare disponibile, dar in acelasi timp ne angajam ca acest demers sa nu fie lipsit de finalitate, companiile fiiind informate asupra propriului rating", a declarat Eugen Anicescu, manager de asigurari de credite la Coface Romania, citat intr-un comunicat al companiei, conform Newsin.

"Existenta unei evaluari la zi ne va permite recomandarea unor limite de credit adaptate situattei reale a companiei, care vor veni in sprijinul relatiei furnizor-client", a adaugat Anicescu.

Coface considera ca, in aceasta perioada de criza economica, este nevoie sa vina in sprijinul companiilor cu o analiza riguroasa a clientilor lor si anunta ca implementeaza o Carta a Transparentei, pentru imbunatatirea dialogului si mentinerea increderii intre companii. Carta este deschisa celor 140.000 de clienti ai Coface.

"Prin inregistrare, vor accesa in mod gratuit ratingul lor stabilit de Coface si evolutia lui. De asemenea, vor putea aduce completari sau corecturi informatiilor detinute de Coface despre compania lor", se mai arata in comunicat.

Agentia mai arata ca motivele principale de modificare a unui rating sau a unei opinii de credit sunt fie o plata intarziata, fie o informatie financiara negativa.

Coface Romania este lider pe piata locala in domeniul managementului riscului de credit, oferind servicii de asigurari de credit, rapoarte de credit, colectare de creante comerciale, urmarire a incasarilor, monitorizare, furnizare de date de marketing, consultanta de risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#coface, #companii, #date, #rating , #Rating