Doltu, despre decizia Moody's: Romania nu se afla intr-o situatie ingrijoratoare

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 17:00
1374 citiri
Doltu, despre decizia Moody's: Romania nu se afla intr-o situatie ingrijoratoare

Romania nu se afla intr-o situatie ingrijoratoare, in ciuda deciziei Moody's de inrautatire a perspectivei de tara, de la stabila, la negativa, a declarat Claudiu Doltu, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice.

"Romania nu se afla intr-o situatie ingrijoratoare si nici nu este singura. Avem sprijinul partenerilor nostri europeni, FMI, CE si BM. Vom continua schimbarile structurale care pot pune in valoare potentialul de crestere economica sanatoasa", a declarat Doltu.

Secretarul considera ca decizia Moody's este un semnal pentru continuarea consolidarii fiscale:

"Semnalul dat de Moody's este legat de faptul ca Romania trebuie sa continue consolidarea fiscala. Incertitudinile din Europa nu trebuie sa ne impiedice sa luam deciziile care sa ne permita sa ne atingem obiectivele. Odata ce am obtinut stabilitatea macroeconomica, trebuie sa consolidam si sa construim mai departe", a transmis secretarul, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit lui Claudiu Doltu, contextul european nu este favorabil, avand in vedere expunerea Romaniei la zona euro, insa acest aspect nu ar trebui sa distraga atentia Romaniei de la reformele pe plan intern:

"Evident ca evolutiile economice din spatiul Uniunii Europene sunt importante pentru economia romaneasca, care continua sa fie conditionata in mare masura de exporturile catre tarile din UE. Sa nu uitam ca majoritatea exporturilor romanesti merg catre statele din Uniunea Europeana. Ne preocupa ceea ce se intampla in statele europene si pe pietele financiare, dar asta nu trebuie sa ne distraga atentia de la ceea ce ne-am propus. Noi trebuie sa ne concentram pe ceea ce avem de facut la noi acasa", a declarat Claudiu Doltu.

Moody's de decis inrautatirea perspectivei de rating Baa3 a Romaniei pentru creditele pe termen lung, de la stabila, la negativa. Cu toate acestea, agentia de evaluare financiara mentine ratingul in categoria recomandata pentru investitii, datorita progreselor din ultimii ani.

Si ratingul pentru datoriile pe termen scurt in valuta si lei a fost mentinut la nivelul Prime-3, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

#declaratie Doltu decizie Moodys, #Doltu Moodys, #Moodys Romania perspectiva negativa, #Moodys rating Romania , #Rating