Fitch a confirmat ratingul de credit al Romaniei la "BBB-", cu perspectiva stabila

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 17:12
1388 citiri
Fitch a confirmat ratingul de credit al Romaniei la "BBB-", cu perspectiva stabila

Agentia de rating Fitch a reconfirmat rating-ul Romaniei la 'BBB-' pentru obligatiunile pe termen lung emise in moneda straina, cu perspectiva stabila, mentinand astfel rating-ul Romaniei in categoria investment grade.

Fitch a emis joi un comunicat de presa prin care explica rationamentul care a stat la baza confirmarii rating-ului, agentia de evaluare financiara apreciind ca riscurile privind cresterea economica sunt in scadere, pe fondul mentinerii unei politici fiscale prudente.

Fitch a confirmat ratingul pentru datoria pe termen lung in moneda locala la "BBB", de asemenea cu perspectiva stabila. Agentia de rating a confirmat si calificativul F3 pentru datoriile pe termen scurt, precum si plafonul de tara "BBB+".

Mentinerea Romaniei in categoria tarilor cu risc scazut pentru investitii (investment grade) a avut in vedere progresul semnificativ si rapid in procesul de consolidare fiscala, perspectivele de crestere economica pentru acest an si accelerarea ritmului de crestere in anii urmatori, precum si angajamentul Guvernului de a continua acordurile cu institutiile financiare internationale.

Fitch apreciaza ca, pe fondul mentinerii politicii fiscale prudente, Romania se va incadra in obiectivul bugetar pe termen mediu (OTM), reprezentand un deficit bugetar structural sub 1% din PIB, iar ponderea datoriei publice in PIB va scadea in urmatorii ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rating tara Fitch, #rating Romania Fitch, #rating Romania Fitch 2013 , #Rating