Moody's: testele de stres nu afecteaza ratingurile bancilor

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 14:02
1167 citiri
Moody's: testele de stres nu afecteaza ratingurile bancilor

Ratingurile de credit ale bancilor europene nu vor fi afectate de rezultatele testelor de stres efectuate de autoritatile bancare din UE, date publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, deoarece nu reprezinta o surpriza si sunt in concordanta cu analizele efectuate recent de Moody's, conform Mediafax.

"Rezultatele testelor de stres care au fost efectuate de Comitetul European al Supraveghetorilor Bancari (CEBS) pentru 91 de grupuri bancare europene nu vor afecta ratingurile bancilor europene", se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Moody's.

Potrivit agentiei de rating, analizele recente efectuate de Moody's aratau ca majoritatea bancilor europene ar putea absorbi un soc economic fara sa fie nevoie de majorarea capitalului.

In plus, rezultatele sunt consecvente cu ratingurile acordate de Moody's in privinta stabilitatii financiare a bancilor.

Agentia de evaluare financiara va continua sa monitorizeze atent urmatoarele masuri care vor fi luate de cele sapte banci care au picat testele de stres si trebuie acum sa obtina capital suplimentar.

Moody's noteaza ca reactia pietei la rezultatele testelor de stres va fi un factor important pentru mediul operational al bancilor europene.

"Desi ne asteptam ca transparenta sporita va contribui la consolidarea increderii investitorilor in bancile europene pe termen scurt, anticipam totodata o selectivitate mai mare din partea investitorilor in privinta deciziilor de investitie", odata cu stabilizarea conditiilor economice si reducerea sprijinului guvernamental, se arata in comunicatul Moody's.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moodys, #rating, #teste, #stres , #Rating