Ratingul de credit al Primariei Capitalei a scazut la BB

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 14:07
1400 citiri
Ratingul de credit al Primariei Capitalei a scazut la BB

Standard & Poor''s a informat Primaria Capitalei cu privire la scaderea ratingului de credit al Municipiului Bucuresti de la "BB+" la "BB", decizie considerata de edili drept una luata "pe baza unor informatii insuficiente si neactualizate privind Municipiul Bucuresti".

Independent de aceasta scadere, Standard & Poor''s a decis sa retraga calificativul de rating, din motive contractuale.

"Decizia de a retrage calificativul de rating din motive contractuale a fost luata ca urmare a imposibilitatii incheierii unui nou contract de evaluare de rating intre Municipiul Bucuresti si Standard & Poor''s, din cauze care tin strict de agentia de rating".

"Municipiul Bucuresti a realizat toate demersurile pentru incheierea unui nou contract de servicii de rating, insa reprezentantii S&P nu au putut indeplini conditiile legale in vigoare privind achizitiile publice, respectiv nu au fost de acord cu constituirea si depunerea garantiei de participare la procedura de achizitie, in cuantum de aprox. 2% din valoarea estimata a contractului de servicii, conform art.43.1, alin. (2) din OUG 34/2006".

"Procedura de achizitie a serviciilor de rating initiata de Municipiul Bucuresti a fost anulata din acest motiv, in conformitate cu legislatia romana in vigoare privind achizitiile publice", sustin reprezentantii Primariei Capitalei.

Edilii mai spun ca, avand in vedere "cooperarea indelungata dintre Standard & Poor''s si Municipiul Bucuresti", primaria "este deschisa la continuarea colaborarii cu Agentia de rating Standard & Poor''s, insa numai in conditiile respectarii legislatiei nationale in vigoare privind achizitiile publice, in ceea ce priveste incheierea unui nou contract".

Municipiul Bucuresti a fost evaluat in 2011 de Agentia de rating Fitch, ratingul fiind crescut de la BB+ la BBB-, precizeaza municipalitatea.

Printre factorii principali de rating cuprinsi in raportul de rating Fitch 2011 se numara performanta de operare puternica, capacitatea ridicata de rambursare, obligatiile neprevazute moderate, precum si faptul ca economia si ocuparea fortei de munca sunt puternice, spun aceleasi surse.

#rating credit primarie, #primaria Bucuresti rating, #rating credit Bucuresti , #Rating