Sony a raportat pierderi trimestriale de 390 milioane dolari

Joi, 30 Iulie 2009, ora 10:39
1148 citiri
Sony a raportat pierderi trimestriale de 390 milioane dolari

Sony Corp a raportat pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv, in contextul in care aprecierea yenului a afectat vanzarile companiei, iar recesiunea a afectat grav cererea pentru platformele de jocuri video, scrie Bloomberg, transmite NewsIn.

Pierderile nete s-au ridicat la 37,1 miliarde yeni (390 milioane dolari), in trimestrul incheiat in 30 iunie, comparativ cu un profit de 35 miliarde yeni, in perioada similara din anul precedent. Economistii chestionati de Bloomberg mizau pe piederi de 80 miliarde yeni.

Moody's a coborat in mai ratingul Sony pentru credite pe termen lung, cu perspectiva negativa, din cauza scaderii preturilor si aprecierii yenului. Astfel, Sony este urmatoarea companie, dupa Toshiba Corp si NEC Corp, al carei rating are de suferit, in contextul crizei.

Toshiba a precizat recent ca pierderea operationala s-a cifrat la 37,6 miliarde yeni in perioada aprilie-iunie, fata de o pierdere de 22,9 miliarde yeni in perioada similara din 2008.

Pierderea neta s-a ridicat la 57,8 miliarde yeni, fata de nivelul de 11,6 miliarde yeni in perioada similara din 2008, cauzata de o scadere de 17% a vanzarilor.

#Sony, #pierderi, #euro, #milioane , #Rating