Cursul, incotro: 4 lei sau 4,6 lei pentru un euro?

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 10:04
1279 citiri
Cursul, incotro: 4 lei sau 4,6 lei pentru un euro?

Leul a continuat sa se aprecieze saptamana trecuta, ajungand la un avans de 3% in ultima luna, dar evolutia cursului ramane incerta in conditiile in care bancile emit previziuni care merg de la 4 lei la 4,6 lei/euro.

Unii analisti se asteapta ca euro sa coboare in perioada urmatoare in intervalul 4-4,1 lei in conditiile in care criza politica a fost depasita si sansele ca acordurile cu FMI si Comisia Europeana sa fie reluate sunt foarte mari.

ING si Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, se asteapta la un curs de 4,1 lei/euro la sfarsitul anului, iar Raiffeisen nu exclude ca euro sa coboare sub 4 lei pe parcursul lui 2010.

Estimarea UniCredit este mai pesimista si vizeaza un curs mediu de 4,4 lei/euro in acest an, iar cei de la Danske Bank vad un curs de 4,6 lei/euro la finalul anului, in conditiile in care economia isi va reveni destul de greu din recesiune.

Germanii de la Commerzbank spun insa ca leul si-ar putea prelungi tendinta de apreciere, urmand ca "in viitorul apropiat" sa ajunga la 4 lei/euro, avand in vedere ca Parlamentul a adoptat proiectul de bugetul pe 2010 si Romania ar urma sa primeasca la jumatatea lunii februarie transele trei si patru de la FMI, in valoare de 2,3 mld. euro.

 

#curs, # euro, # leu, # analisti , #Recesiune