Iesirea din recesiune va aduce reluarea creditarii - Radu Ghetea

Joi, 19 Mai 2011, ora 15:30
1289 citiri
Iesirea din recesiune va aduce reluarea creditarii - Radu Ghetea

Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Ghetea, sustine ca in a doua parte a anului, creditarea isi va reveni, intrucat populatia isi va recapata apetitul pentru consum, dupa ce economia a iesit din recesiune, anunta Mediafax.

"Am iesit din recesiune. Toata lumea este de acord ca vom avea o crestere. O crestere care va da mai multa stabilitate economica tarii. Si daca ne gandim ca 2-3 ani cetatenii si-au infranat dorinta pentru credit (…) cred ca acest apetit pentru consum va reveni", a afirmat Ghetea la un seminar organizat de Ziarul Financiar. 

El a afirmat ca angajatorii vor fi mai solizi, oamenii vor simti ca au mai multa stabilitate in ceea ce priveste veniturile, iar aceste elemente vor duce la cresterea apetitului pentru consum.

"Nu vreau sa credeti ca va fi o revenire la consumul din anii 2007. Cred ca vom asista la o revigoare a creditarii" a spus Ghetea. 

El a sustinut ca foarte putine companii sunt bancabile, deoarece multe societati au iesit "sleite" din criza.

"Imi exprim optimismul ca relatia economie-banci va ajunge la un nivel rezonabil de intensitate si de corectitudine", a mai spus Ghetea.

Romania a iesit tehnic din recesiune dupa doi ani si jumatate, dupa ce PIB a crescut cu 0,6% in primul trimestru din 2011, fata de ultimelele trei luni ale anului trecut, potrivit primelor estimari ale Institutului National de Statistica. Acesta a fost al doilea trimestru consecutiv de crestere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #creditare, #iesire recesiune, #radu ghetea , #Recesiune