Mobius: Demonstratiile pasnice, un semn al democratiei adevarate

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 11:54
1290 citiri
Mobius: Demonstratiile pasnice, un semn al democratiei adevarate

Presedintele executiv al Franklin Templeton (FT), administratorul Fondului Proprietatea (FP), Mark Mobius, a declarat miercuri ca daca demonstratiile sunt pasnice, acesta este un semn al democratiei adevarate.

"Daca demonstratiile sunt pasnice, acesta este un semn al democratiei adevarate, iar faptul ca romanii pot sa faca acest lucru insemna ca Romania demonstreaza semnele unei adevarate democratii. Cred ca este un semn foarte bun", a spus Mobius.

De asemenea, ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a spus ca americanii cred in dreptul lasat de Dumnezeu cetatenilor de a protesta pasnic, dar a subliniat faptul ca acesta nu include dreptul de a arunca cu bolovani in jandarmi.

"In ceea ce priveste demonstratiile nu mai am nimic de adaugat la ceea ce a spus Departamentul de Stat. Foarte simplu, noi, americanii, credem profund in dreptul lasat de Dumnezeu cetatenilor de a protesta pasnic si pun accentul pe pasnic. Primul amendament prevede dreptul de a adresa petitii autoritatilor si de a exercita libera exprimare, nu includ dreptul de a arunca cu bolovani in jandarmi. Poti sa fii arestat si in Statele Unite pentru asa ceva. Violenta nu face parte din dreptul la libera exprimare", a spus Mark Gitenstein.

El a mai declarat ca, pe de alta parte, e de inteles si e adecvat ca oamenii sa-si exprime nemultumirea fata de politicile guvernului, aceasta fiind esenta democratiei.

Statele Unite fac apel la protestatari si la autoritatile de la Bucuresti "sa se abtina de la violente", a declarat, la 19 ianuarie, purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, raspunzand la intrebarile jurnalistilor.

#mark mobius fondul proprietatea, #mark mobius Romania, #mark mobius demonstratii pasnice, #mark mobius proteste Romania , #Recesiune