Perspectivele economice pentru 2012: intre agonie si extaz

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 13:03
1703 citiri
Perspectivele economice pentru 2012: intre agonie si extaz

Oamenii de afaceri din Romania au pareri impartite asupra viitorului economic al tarii, pentru anul 2012, penduland intre frica generata de contextul economic neprielnic din Europa, posibilitatea sau imposibilitatea guvernului de a gestiona banii publici, faptul ca urmeaza un an electoral sau, pur si simplu, capacitatea romanilor de a deschide ochii si de a privi realitatea in fata.

Printre oamenii de afaceri care nu cred intr-un an viitor pozitiv pentru Romania se numara Stefan Vuza, presedintele grupului industrial SCR, care este de parere ca Romania este o tara mica din punct de vedere al economiei, afirmand ca depindem de altii.

"Din punctul meu de vedere, este limpede: Va fi mai rau. Eu cred ca economia romaneasca depinde de conjunctura, noi nu putem schimba trendul", afirma Vuza intr-un interviu acordat Ziare.com.

Maria Grapini, presedintele Pasmatex Grup, are aceiasi perspectiva pesimista cu omul de afaceri clujean asupra economiei Romaniei: "Mi-e greu sa cred ca, pe 2012, se vor atinge tintele propuse si ca va fi o crestere economica. Eu nu cred in bugetul prognozat de guvern", a mentionat Grapini.

Citeste mai multe despre CNN Money.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, #previziuni 2012, #economie zona euro , #Recesiune