Reuters: Romania a iesit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat

Miercuri, 15 August 2012, ora 11:02
1537 citiri
Reuters: Romania a iesit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat

Romania a iesit din recesiune in al doilea trimestru al anului 2012, insa economiile Ungariei si Cehiei s-au contractat si mai mult, in conditiile in care sectoarele lor industriale au cazut victima crizei din eurozona.

"La o prima privire pare tentant sa conchidem ca Ungaria si Cehia sunt economii mai deschise si din acest motiv sufera, insa daca privesti datele vezi ca au adoptat masuri de securitate", a spus Neil Shearing, economist la Capital Economics, in Londra, pentru Reuters.

Acesta sustine ca regiunea poate fi afectata de orice cadere in criza din eurozona, ceea ce s-ar putea intampla de indata ce factorii decizionali se intorc din vacanta si incep sa rezolve problemele Greciei, Italiei si Spaniei.

Reuters: Romania a iesit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat

"Daca avem dreptate in legatura cu asta, atunci nicio economie nu este imuna in fata consecintelor. In regiune, Romania pare cea mai vulnerabila, la fel ca si Ungaria", incheie expertul.

Economia Romaniei a crescut cu 0,5% comparativ cu trimestrul anterior si cu 1,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, scrie sursa citata. Cifra, mai mare decat se astepta, a ajutat leul sa creasca, dupa o luna grea.

Citeste mai multe despre Reuters: Romania a iesit din recesiune, Ungaria si Cehia s-au afundat pe Ziare.com.

#recesiune romania, #recesiune Cehia, #recesiune Ungaria , #Recesiune