Uniunea Europeana incepe sa iasa din recesiune

Vineri, 29 Mai 2009, ora 14:16
1263 citiri
Uniunea Europeana incepe sa iasa din recesiune

Economiile statelor membre ale Uniunii Europene (UE) incep sa iasa din recesiune, in linie cu estimarile care indica o revenire a cresterii la inceputul lui 2010, a declarat vineri Joaquin Almunia, comisarul pentru afaceri monetare al Uniunii, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"Ne indrepatm spre finalul recesiunii", a declarat Almunia in cadrul unei conferinte. Acesta este de parere ca optimismul de pe piata este justificat, iar ciclul de incetinire a cresterii economice a devenit mai controlat.

La mijlocul lunii mai, Almunia declarase ca economia UE a aratat primele semne pozitive in contextul celei mai severe crize de la fondarea grupului, in urma cu 50 de ani, dar nu exista indicatori ai unei reveniri a crestere.

Acesta spusese in cadrul unui forum de afaceri ca pietele financiare s-au stabilizat, in timp ce dobanzile pe termen scurt au coborat puternic.

Totodata, comisarul atentionase ca bancile din UE trebuie sa fie supuse unor teste de stres, asemenea celor americane, conform indemnelor Comisiei Europene, pentru a verifica daca aceasta dispun de un nivel adecvat de capital pentru a face fata unor conditii economice si mai sumbre, in cazul in care acestea vor aparea pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alumnia, #europeana, #recesiune, #uniune , #Recesiune