MKB Romexterra: Piata de leasing nu va depasi 1 mld in 2011

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 00:12
1925 citiri
MKB Romexterra: Piata de leasing nu va depasi 1 mld in 2011

Piata romaneasca de leasing ar putea inregistra in acest an o conservare a volumelor din 2010, intr-un scenariu optimist, in conditiile unei evolutii favorabile in al doilea semestru al acestui an, a declarat directorul general al MKB Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu, transmite Newsin.

"Intr-un scenariu optimist, piata romaneasca de leasing ar putea sa stagneze in acest an. Exista posibilitatea sa inregistram chiar scaderi in 2011, comparativ cu un nivel estimat al pietei de 1 miliard euro in 2010. O evolutie favorabila ar putea fi inregistrata in al doilea semestru, cu conditia aparitiei unor semnale de revenire a economiei romanesti", a mentionat Constantinescu.

Seful MKB Romexterra Leasing considera ca lucrarile de infrastructura pot deveni motorul de crestere al pietei romanesti de leasing, in conditiile in care in prezent sectorul constructiilor si cel al transporturilor sunt blocate.

De asemenea, directorul general al MKB Romexterra Leasing considera ca putem asista in acest an la un proces de restructurare al pietei romanesti de leasing. "In mod natural, companiile mici vor iesi din piata.

Daca nu sunt incheiate contracte cu volume semnificative, este foarte greu sa pastrezi compania pe linia de plutire.

Odata ce contractele ajung la maturitate, este normal ca acestea sa fie inlocuite. Cred ca se vor inregistra restructurari pe piata de leasing, atat in ceea ce priveste companiile, cat si salariatii acestora.

Putem asista la vanzari de portofolii de la companii mai mici catre alte companii mai mari", a mentionat Constantinescu.

Piata romaneasca de leasing a scazut cu 27,6% in primele noua luni din 2010, ajungand la o valoare a bunurilor finantate de 780,21 milioane euro. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#piata de leaseing, #leasing, #economie , #Restructurari