Unicredit Tiriac Bank lasa la dobanzi

Luni, 04 Mai 2009, ora 15:16
2561 citiri
Unicredit Tiriac Bank lasa la dobanzi

UniCredit Tiriac Bank a redus incepand de luni, 4 mai, nivelul dobanzilor pentru creditele destinate clientilor persoane fizice, cu pana la 3 puncte procentuale, simplificand totodata si formula de calcul al dobanzii, a anuntat banca.

Formula de calcul a dobanzii pentru produsele de creditare solicitate incepand din data de 4 mai 2009 de catre clientii persoane fizice este in prezent formata din nivelul EURIBOR/ LIBOR/ RBOR la sase luni, la care se adauga o marja a bancii care sa acopere riscurile de credit asumate prin acordarea finantarii.

Clientii care au deja un credit pe vechea formula vor beneficia de scaderea dobanzii ca efect a reducerii costului riscului de tara (CDS). Rata dobanzii se revizuieste bianual, la 30 iunie si 31 decembrie", se mai precizeaza in comunicatul publicat luni de banca.

"Una dintre prioritatile noastre este continuarea creditarii. Consider ca scaderea dobanzilor cuplata cu o serie de masuri de eficientizare a serviciilor pentru clienti va contribui la revigorarea cererii. Simplificarea structurii de calcul al dobanzii vine tot ca urmare a solicitarilor clientilor nostri", spune Zoltan Major, vicepresedinte al UniCredit Tiriac Bank responsabil de Divizia Retail.

Astfel, pentru a face mai accesibila modalitatea de calcul, au fost eliminate componentele MRR (costul care rezulta din aplicarea mecanismului de rezerva minima obligatorie) si CDS - utilizate anterior de banca in formula dobanzii imprumuturilor.

In paralel cu acordarea de credite, UniCredit Tiriac Bank ofera posibilitatea restructurarii imprumuturilor acordate anterior prin reesalonarea ratelor in mod gratuit (prelungirea perioadei de creditare cu diminuarea sumei lunare de plata), schimbarea valutei creditului pentru care se percepe un comision de 1% din valoarea creditului si acordarea unei perioade de gratie de pana la 6 luni, timp in care se plateste doar dobanda.

#bank, #creditare, #dobanzi, #imprumuturi, #populatie, #tiriac, #unicredit , #Restructurari