30 de miliarde de lei pentru 29 de masuri anticriza

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 10:09
732 citiri
30 de miliarde de lei pentru 29 de masuri anticriza

Ministerul Finantelor s-a inteles cu reprezentantii sindicatelor si patronatele sa includa in bugetul pe 2009 un numar de 29 de masuri anticriza ce insumeaza intre 27 si 30 miliarde lei, a declarat ieri pentru NewsIn secretarul genaral al AOAR, Cristian Parvan.

"S-a convenit pentru introducerea in noul buget a 29 de masuri din planul initial de 64 de propuneri convenit de sindicate, patronate si ministere. Reprezentantii Finantelor ne-au informat ca adoptarea in regim de urgenta a acestui pachet va avea un impact bugetar de 3,8% din PIB (produsul intern brut n.r.). Nu am inteles insa daca din cei peste 27 miliarde lei ce se vor aloca pentru sustinerea programului se vor lua bani si pentru investitiile in infrastructura si pentru reabilitarea blocurilor", a precizat reprezentantul Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

Cristian Parvan a adaugat ca partenerii sociali au convenit sa aloce aproape 400 milioane euro pentru achitarea subventiilor agricole din 2008 si pentru acordarea a 8 miliarde lei pentru stingerea obligatiilor financiare ale administratiei publice centrale si locale.

Totodata, au convenit sa sustina industria petrochimica, astfel incat sa fie asigurate ingrasamintele necesare insamantarii in urmatoarea perioada.

Astazi va avea loc o ultima runda de discutii la Ministerul Finantelor Publice pe masurile anticriza ce urmeaza sa fie introduse in noul proiect de buget pe 2009, unde e asteaptat sa participe si premierul Emil Boc alaturi de ministrul Gheorghe Pogea, sindicate si patronate.

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#anticriza, #buget, #guvern, #industrie, #infrastructura, #investitii, #masuri, #sindicat , #Sindicate