BCR: creditele neperformante vor atinge nivelul maxim la inceputul lui 2010

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 16:17
1701 citiri
BCR: creditele neperformante vor atinge nivelul maxim la inceputul lui 2010

Rata creditelor neperformante ar putea atinge un varf la inceputul lui 2010, in conditiile in care pentru urmatoarele sase luni se intrevad putine semne de imbunatatire a situatiei din piata, a declarat vineri presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels.



Guvernul a fixat un plafon de 1 miliard euro pentru garantiile acordate prin acest program, in care s-au inscris 19 banci, BCR avand cel mai mare volum anuntat, de peste 300 milioane euro.

Seful BCR a mai spus ca raportul credite/depozite este pe o panta descendanta la BCR, insa nu va atinge curand nivelul de 100%.

In privinta numarului de angajati, acesta va fi de peste 8.700 la finalul acestui an doar la nivelul afacerii bancare din grup, fata de circa 8.900 in prezent. "In unitati, probabil ca numarul de angajati va creste, pentru ca BCR continua sa se extinda", a precizat Bruynseels.

Joi, directorul executiv al Erste Group Bank, Andreas Treich, a declarat ca Erste nu intentioneaza sa concedieze angajati in Romania, iar BCR va continua sa-si extinda reteaua teritoriala, prin deschiderea a 50 de noi unitati pana la finalul acestui an.

"Nu avem, pentru urmatoarele sase luni, niciun plan sa concediem oameni in Romania, nici nu am avut. Am facut, in ultimii ani, reduceri substantiale de personal la BCR, asa cum au fost negociate cu sindicatele, in cadrul procesului de restructurare a bancii", a explicat Treichl.

BCR a deschis 11 noi sucursale in primul semestru din 2009, ajungand la o retea de 652 unitati la sfarsitul lunii iunie 2009, cu 64 de unitati mai multe decat la aceeasi data a anului trecut.

In cadrul grupului BCR, personalul a scazut in primul semestru cu 815 (8,2%), de la 9.985 angajati in decembrie la 9.170 in iunie.

#bcr, #credite, #nivel , #Sindicate