Blejnar: criteriile pentru stimulente nu sunt negociabile

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 17:51
1508 citiri
Blejnar: criteriile pentru stimulente nu sunt negociabile

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat sambata ca au fost stabilite criteriile privind acordarea stimulentelor si ca acestea nu sunt negociabile, listele de plata urmand sa fie transmise la inceputul saptamanii viitoare.

"Am termiant criteriile, o sa le prezentam sindicatelor. Vreau sa va spun ca nu sunt negociabile. Sunt criterii facute de specialistii nostri. Sunt criterii care sunt clar pe principii de competenta si de performanta. Nu ne intereseaza acordarea stimulentelor pe criterii sociale, cu toate sa salariile in institutia acesta sunt mici", a declarat Blejnar.

Presedintele ANAF a spus ca indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu criteriile stabilite, "decizia este finala, iar listele de plata vor fi transmise la inceputul saptamanii viitoare".

El a mentionat ca au fost stabiliti coeficientii de performanta pentru fiecare judet, in functie de trei criterii - gradul de realizare a programului de incasare, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala si din economia subterana si ponderea pentru fiecare judet in totalul incasarilor ANAF.

"Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente, cei care au salarii mici si care nu sunt buni, nu vor primi stimulente. Desigur, daca au salarii mici si sunt buni vor primi simulente", a precizat Blejnar.

El a mai spus ca a prezentat in mare sindicatelor care sunt principiile dupa care se vor ghida, a fost facuta deja o simulare pe coeficientii individuali, pe fiecare structura, urmand sa o prezinte si sindictelor. "Noi suntem increzatori ca vor da dovada de maturitate si vor sa ajute oamenii din teritoriu sa-si incaseze banii", a adaugat Blejnar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anaf, #sorin, #blejnar, #stimulente, #greva, #finante, #criterii , #Sindicate