Geoana despre grevistii Metrorex: Nu isi ating scopul iritand sute de bucuresteni

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 14:22
1199 citiri
Geoana despre grevistii Metrorex: Nu isi ating scopul iritand sute de bucuresteni

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut apel la sindicalistii de la metrou sa inceteze greva, explicandu-le ca o astfel de manifestare nu ii ajuta, ci complica situatia, prin "iritarea" a sute de bucuresteni, subliniind necesitatea dialogului cu Guvernul, relateaza NewsIn. 

"Fac un apel si catre sindicalistii de la metrou sa inteleaga ca prin astfel de atitudine si prin iritarea, in mod firesc, a sute de bucuresteni nu-si ating scopul, ci dimpotriva isi fac situatia si mai complicata.

De aceea invit la dialog si invit la incetarea neintarziata a acestei greve si vreau sa desfid orice forma de asociere a partidului nostru si a partidului pe care il conduc cu aceasta forma de protest", a mai spus miercuri Mircea Geoana, solicitandu-i si ministrului demis al Transporturilor, Radu Berceanu, sa intre intr-un "dialog real" cu sindicalistii de la metrou.

Geoana a mai subliniat faptul ca PSD se disociaza de aceasta greva, spunand ca nu are nicio legatura.

"Nu are nimic de-a face cu PSD si daca ar fi vorba sa ma uit politic si electoral cred ca cineva care are un interes impotriva PSD poate provoca o astfel de greva, intr-un astfel de moment", a mai spus Geoana.

Totusi, intrebat despre fostul parlamentar PSD Ion Radoi, lider sindical al Metrorex, Geoana a spus ca este firesc ca unii membri PSD sa fie si sindicalisti.

"Sunt foarte multi membrii PSD printre sindicalisti, PDL sau de la alte partide.

Am incercat sa transmitem un astfel de mesaj, dar nu este o legatura politica.

Domnul Radoi reprezinta un lider de sindicat, are probabil presiunile sale, dar este clar ca Berceanu intarzie in mod deliberat dialogul si incearca in mod politic si politicianist sa escaladeze o tensiune, sperand ca acest lucru se va duc in decontul PSD", a mai declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Tribunalul Bucuresti judeca miercuri cererea Metrorex de constatare a ilegalitatii grevei membrilor Sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber Metrou, in timp ce metrourile sunt oprite, pentru a doua zi consecutiv, pana la ora 16.00.

De asemenea, joi dimineata Curtea de Apel Bucuresti se va pronunta in legatura cu suspendarea sau continuarea grevei.

Secretarul general al Uniunii Sindicale Libere Metrou (USLM), Florian Crisu, a declarat, marti, ca angajatii Metrorex vor relua greva generala in preajma sarbatorilor de iarna daca instanta va decide joi suspendarea actualului protest.

Crisu a precizat ca angajatii de la metrou, care au intrat in greva marti dimineata, nu vor fi platiti, iar abonamentele calatorilor vor fi prelungite cu un numar de zile egal cu zilele de greva.

Negocierile de marti seara dintre delegatia sindicalistilor de la metrou si ministrul interimar al transporturilor si infrastructurii Radu Berceanu au esuat.

Prin urmare, trenurile nu vor circula nici miercuri in intervalul 05.00-16.00.

Metroul va circula normal dupa ora 16.00 pana la ora 23.00.

Liderii PDL si PNL au sustinut ca PSD, prin fostul parlamentar PSD Ion Radoi, a instrumentat aceasta greva. 

#geoana, # greva, # metrorex , #Sindicate