Negocierile pe Legea salarizarii nu au dus la niciun rezultat

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 22:36
1202 citiri
Negocierile pe Legea salarizarii nu au dus la niciun rezultat

Discutiile de luni pe tema Legii salarizarii unitare, purtate de ministrul de Muncii, Ioan Botis, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si reprezentantii sindicatelor, nu au dus la niciun rezultat concret, potrivit secretarului general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Liviu Pop.

"Nici nu ne-am asteptat la altceva, in conditiile in care noi, sindicalistii din Educatie, nu ne bucuram de sustinerea ministrului Funeriu pentru ca angajatii din invatamant sa urce in grila de salarizare, mai aproape de nivelul unor lefuri cat de cat decente", a spus Pop, pentru NewsIn.

Reprezentantii Ministerului Educatiei spun ca, la negocierile de luni, Funeriu a repus in discutie "importanta sociala a muncii profesorilor" si a cerut ca acestia sa fie primii vizati de revenirea salariilor la un nivel normal, atunci "cand economia romaneasca o va permite".

In aceste conditii, sindicalistii din invatamant anunta ca vor continua, in zilele urmatoare, protestele care au fost reluate, luni, in fata Ministerului Educatiei.

Ei sunt nemultumiti de faptul ca guvernul vrea sa-si asume raspunderea pe Legea educatiei si cer coeficienti mai mari pentru angajatii din invatamant in grila din Legea salarizarii unitare.

#invatamant, #lege, #negocieri, #salarizare , #Sindicate