Un director si un lider sindical de la CE Oltenia, retinuti de Procuratura

Joi, 18 Iulie 2013, ora 10:12
1856 citiri
Un director si un lider sindical de la CE Oltenia, retinuti de Procuratura

Trei angajati de la Complexul Energetic Oltenia, intre care un director si un lider sindical din zona Motru, au fost retinuti, in noaptea de miercuri spre joi, intr-un dosar care vizeaza modernizarea unui drum judetean din Gorj, lucrarile fiind executate de firma liderului sindical anchetat.

Liderul sindical Cristea Fluieratoru, sef al Departamentului Zonal Motru din cadrul Federatiei Nationale Mine Energie condusa de Marin Condescu, a fost retinut de procurorii Parchetului Judecatoriei Targu Jiu, dupa 13 ore de audieri.

De asemenea, au fost retinuti Nicolae Giuran, seful comisiei de licitatie si director in minerit in zona Motru, precum si Sandu Benga, un angajat al Complexului Energetic Oltenia.

Procurorul de caz Laurentiu Grecu a precizat ca toate cele trei persoane retinute in acest dosar sunt acuzate de abuz in serviciu in forma calificata.

In total, in acest dosar sunt cercetati sase angajati.

Dosarul vizeaza modul in care o firma a liderului sindical Cristea Fluieratoru a modernizat, in urma cu sapte ani, o portiune de cativa kilometri a unui drum judetean ce face legatura intre localitatile Stiucani si Miculesti, in apropiere de Motru, in comuna Slivilesti, finantarea fiind asigurata de fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia.

La scurt timp de la finalizarea lucrarilor insa, in asfalt au aparut numeroase gropi, prejudiciul in acest caz fiind estimat la aproximativ un milion de lei.

Inainte de a fi retinut, Fluieratoru a declarat corespondentului Mediafax ca din punctul sau de vedere lucrarile au fost executate corect, insa in asfalt au aparut gropi din cauza camioanelor de mare tonaj care transporta carbune, restrictiile pentru masini cu greutate mai mare de 10 tone nefiind respectate de soferi.

Liderul sindical a mentionat ca spera ca, joi, cand va fi prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva sa fie gasit nevinovat si sa fie anchetat libertate.

In aceasta ancheta s-au pronuntat anterior procurorii anticoruptie care au dispus insa neinceperea urmaririi penale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#abuz serviciu CE Oltenia, #retineri CE Oltenia, #Nicolae Giuran CE Oltenia, #Cristea Fluieratoru CE Oltenia , #Sindicate