25 de milioane de someri pe piata muncii din UE

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 14:38
1214 citiri
25 de milioane de someri pe piata muncii din UE

Peste 25 de milioane de cetateni din Uniunea Europeana nu au un loc de munca, iar 94 la suta dintre contractele de munca incheiate in 2011 au fost de tip part-time, a declarat, luni, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Nicolae Idu.

Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a aratat ca autoritatile nu au putut sa identifice solutii pentru a rezolva criza de pe piata muncii, in contextul actualei crize financiare.

Nicolae Idu a aratat ca, din cauza crizei, s-au adancit si problemele existente in piata muncii, rata somajului a depasit 10 la suta la nivelul UE, peste 25 de milioane de cetateni europeni neavand un loc de munca.

"Unu din cinci tineri nu-si gasesc un angajator si peste 116 milioane de oameni sufera din cauza saraciei si a excluziunii sociale", a precizat seful Reprezentantei CE in Romania, la conferinta nationala "Parteneriat transnational pentru promovarea ocuparii fortei de munca".

Nicolae Idu a mai spus ca 94 la suta dintre locurile de munca care au fost create anul trecut, la nivelul UE, au fost contracte de tip part-time.

"Locurile de munca se degradeaza. In Spania, unu din doi tineri este somer, aceeasi situatie fiind si in Grecia. Romania este la mijlocul acestei evaluari, cu o rata a somajului in randul tinerilor de 22 - 23 la suta", a adaugat Nicolae Idu.

El a mai spus ca redresarea economica va trebui sa aduca elemente care sa permita nu doar o stabilizare a pietei muncii, dar si reducerea decalajelor existente intre statele membre.

In acest context, seful Reprezentantei CE in Romania a mai spus ca, marti, Guvernul va aproba o strategie nationala care include si o componenta legata de piata muncii, in opinia sa, Romania avand nevoie de forta de munca dinamica si calificata, pregatita sa se adapteze cerintelor pietei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania rata somajului, #someri Uniunea Europeana, #rata somajului UE, #piata muncii ue , #Somaj