Cresterea fiscalitatii, cea mai mare temere a romanilor

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 17:39
1049 citiri
Cresterea fiscalitatii, cea mai mare temere a romanilor

Romanii se tem foarte mult de cresterea taxelor si impozitelor, respectiv 46%, in timp ce 32% din respondenti considera ca acest fenomen ii va afecta in masura mare, releva un studiu realizat de firma de cercetare de piata Synovate. 

Astfel, 71% din respondentii sondajului au declarat ca se tem foarte mult sau mult de devalorizarea leului fata de alte valute, in timp ce 62% si, respectiv, 60% din persoanele intervievate au afirmat ca sunt ingrijorate mult sau foarte mult in privinta scumpirii creditelor si cresterii somajului.

De asemenea, aproape jumatate din cei chestionati cred ca in 2009 vor fi foarte afectati de cresterea preturilor la utilitati (48%) si la alimente (47%). Acestora li se adauga 32% din respondenti care afirma ca sunt ingrijorati intr-o mare masura in legatura cu scumpirea tarifelor la utilitati si alimente. In ceea ce priveste planurile pentru acest an, circa 80% din romani sunt siguri ca nu vor cumpara o casa, un teren sau o masina in urmatoarele 12 luni.

Din domeniile pe care cea mai mare parte a oamenilor le vad afectate de situatia economica in viitorul apropiat fac parte industria auto, constructiile si agricultura. Studiul a fost realizat in luna februarie pe un esantion reprezentativ de 1.500 de respondenti, cu varste intre 18 si 64 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fiscalitate, # somaj, # depreciere leu, # crestere taxe, # credite , #Somaj