Franta: Numarul somerilor a depasit trei milioane de persoane

Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 19:01
1281 citiri
Franta: Numarul somerilor a depasit trei milioane de persoane

Franta a depasit pragul de trei milioane de persoane care cauta un loc de munca, cu o rata a somajului de peste 10%, a declarat, duminica, ministrul Muncii de la Paris, Michel Sapin.

Ministrul Muncii a precizat ca nu se poate estima care va fi nivelul somajului anul viitor.

"Care va fi nivelul somajului anul urmator? Nimeni nu stie. Pragul de trei milioane a fost deja atins. Cifrele pe care le discutati, cele pentru luna iulie, sunt deja depasite. Suntem in septembrie. Nu este momentul sa ne punem intrebari legate de 10%. Este deja o certitudine", a spus ministrul la postul Radio J.

Saracia bate la usa Frantei: Somaj de 10% in primul trimestru

Numarul somerilor din Franta a crescut in iulie pentru a 15-a luna consecutiv, cu 41.300 de persoane, cel mai mare avans pentru o perioada de peste trei ani, si a ajuns la 2.987.000 persoane.

"Intrebarea este: Va mai continua sa creasca mult? Da, va creste. Putem la un moment dat sa inversam? Da. Avem nevoie de crestere economica pentru a crea locuri de munca si pentru a combate eficient somajul", a spus el.

La nivel european, rata somajului a stagnat in luna iulie la 10,4% in UE, respectiv 11,3% in zona euro, dar numarul somerilor din Uniunea Europeana a crescut cu 43.000 si a ajuns la 25,254 milioane de persoane, cu 2,1 milioane mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Somajul ramane marea problema a zonei euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#somaj Franta, #someri Franta, #somaj zona euro , #Somaj