Saracia bate la usa Frantei: Somaj de 10% in primul trimestru

Joi, 07 Iunie 2012, ora 13:27
1824 citiri
Saracia bate la usa Frantei: Somaj de 10% in primul trimestru

Rata somajului in Franta a urcat in primul trimestru la 10%, cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani, a anuntat joi Institutul de Statistica (Insee).

Rata somajului in intreaga Franta, inclusiv regiunile de peste mari, calculata conform normelor Organizatiei Internationale a Muncii, a crescut in perioada ianuarie-martie 2012 cu 0,2 puncte procentuale, ajungand la 10%. Excluzand teritoriile franceze de peste mari, rata somajului a urcat cu 0,3 puncte procentuale, la 9,6%, cel mai mare avans trimestrial in ultimii doi ani.

Cresterea somajului vine dupa ce luna trecuta Banca Centrala a Frantei a estimat ca economia tarii va inregistra o crestere zero in perioada aprilie-iunie 2012, al doilea trimestru consecutiv de stagnare.

Produsul Intern Brut al Frantei ar trebui sa ramana "stabil" in trimestrul doi din 2012, comparativ cu precedentele trei luni, cand s-a inregistrat de asemenea o crestere zero, se arata in declaratia Bancii Frantei.

Anul trecut, economia franceza a inregistrat o crestere de doar 1,7%, iar avansul a incetinit la 0,2% in trimestrul patru, pe fondul stagnarii cresterii in zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Franta rata somajului, #somaj Franta, #economie franta , #Somaj