Produsul Intern Brut va creste in Bucuresti cu 7,2%, anul acesta

Luni, 19 Februarie 2007, ora 12:19
852 citiri

Produsul Intern Brut in regiunea Bucuresti va creste in 2007 cu 7,2 la suta, si in 2008 cu 6,8 la suta, depasind depasind media nationala, informeaza Comisia Nationala de Prognoza.

Referitor la comertul exterior, in urmatorii doi ani regiunea va continua sa inregistreze cresteri, iar deficitul balantei comerciale a regiunii se va mentine la un nivel ridicat si va fi, in anul 2008, mai mare de 13,5 miliarde euro.

Din punct de vedere al Produsului Intern Brut pe cap de locuitor, aceasta regiune prezinta cel mai mare indice de disparitate fata de total tara, fiind dublu fata de media nationala.
Avand in vedere ca regiunea Bucuresti a inregistrat cele mai bune performante economice in comparatie cu celelalte regiuni ale tarii pentru perioada 2007 - 2008 au fost prognozate cresteri ale populatiei ocupate cu 4,4 la suta, ale numarului mediu de salariati cu 9,4 la suta si scaderi ale numarului de someri cu 5,3 la suta si a ratei somajului (care va ajunge la 2,1 la suta in 2008).

Castigul salarial mediu net va creste cu un ritm mediu de 12 la suta ceea ce va conduce la un nivel net superior (cu 31 la suta) celui national.
Suprafata regiunii este de 1.821 kmp, reprezentand 0,008 la suta din suprafata totala a Romaniei, fiind regiunea cu cea mai mica intindere. Aceasta se afla in partea de sud-sud est a Romaniei, in partea centrala a regiunii Sud si delimitata de judetul Prahova la nord, Calarasi la est si sud - est, Giurgiu la sud si sud - vest si Dambovita la vest si nord - vest.

Regiunea Bucuresti este formata din numai doua unitati administrative teritoriale: Municipiul Bucuresti (capitala tarii) si judetul Ilfov care inconjoara municipiul Bucuresti ca un cordon.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)