Seitan: Gradul de colectare a contributiilor pentru pensii si somaj este de 80%

Miercuri, 25 August 2010, ora 13:12
1022 citiri
Seitan: Gradul de colectare a contributiilor pentru pensii si somaj este de 80%

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, miercuri, ca gradul de colectare a contributiilor pentru pensii si somaj este de 80%, ceea ce reprezinta "un procent suficient de bun" avand in vedere situatia de criza, precizeaza Mediafax.

"Colectarea la bugetul de pensii si la somaj este de 80% si acesta este un procent suficient de bun avand in vedere ca suntem intr-un an de criza", a afirmat Seitan, intrebat de catre deputatii din Comisia de munca despre gradul de colectare a veniturilor la bugetul de asigurari sociale.

Mihai Seitan a spus ca au existat reesalonari ale platilor facute de unele firme la bugetul de asigurari sociale, unele amanari de plati, dar, in prezent, nu exista nicio firma care este scutita de la plata.

"E adevarat ca exista unele intarzieri la plata, lucru care face ca aceasta colectare sa nu fie de suta la suta", a aratat Seitan.

El a explicat ca exista datorii istorice care nu depasesc 2 miliarde de lei si care nu pot fi recuperate din cauza faptului ca firmele care le-au facut fie nu mai exista, fie sunt in insolventa.

Seitan a dat exemplul societatii Tractorul, care este in insolventa si care are datorii la somaj si pensii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectare contributii pensii somaj firme datorii , #Somaj