Somajul ramane marea problema a zonei euro

Vineri, 31 August 2012, ora 13:23
1356 citiri
Somajul ramane marea problema a zonei euro
Sursa foto: Financial Times

Rata somajului in zona euro a ramas in luna iulie 2012 la nivelul record de 11,3% din populatia activa, la fel ca si in luna iunie 2012, a anuntat vineri Oficiul european de statistica (Eurostat).

Situatia este similara in Uniunea Europeana, unde rata somajului a ramas stabila la nivelul record de 10,4% din populatia activa. Romania se situeaza sub media din UE cu o rata a somajului de 7,0%.

De asemenea, este pentru a 15-a luna consecutiv in care rata somajului in zona euro este mai mare de 10%. In decursul ultimului an, 2,05 milioane de persoane au ingrosat randurile somerilor in zona euro care numara in prezent 18 milioane someri.

In randul statelor membre UE, Spania se situeaza de departe pe primul loc cu o rata a somajului de 25,1%, urmata de Grecia unde somajul se situa la 23,1% in luna mai.

Spania: Somaj de peste trei ori mai mare decat in Romania

Somajul din Grecia a atins in luna mai un nou record, depasind 23%

Diferente semnificative se constata intre tarile din sudul Europei si cele din nord.

Cele mai scazute rate ale somajului se inregistreaza in Austria (4,5%), Olanda (5,3%) si Germania si Luxemburg (5,5%).

In cazul Romaniei, potrivit INS, in iulie rata somajului in forma ajustata sezonier, conform standardelor Biroului International al Muncii (BIM), a fost estimata la 7%, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de luna anterioara si cu 0,5 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna iulie 2011.

Rata somajului a fost de 7% in iulie, dupa standardele BIM

#rata somaj zona euro, #somaj zona euro iulie, #somaj iulie, #someri zona euro , #Somaj