Stam sub amenintarea crizei cartilor de credit

Vineri, 06 Martie 2009, ora 09:26
2065 citiri
Stam sub amenintarea crizei cartilor de credit

Specialistii economici anunta ca suntem amenintati de criza cartilor de credit care ar putea avea efecte sociale foarte mari asupra populatiei si ar lungi iesirea din aceasta criza financiara.

Dupa criza creditelor ipotecare care a inghitit piata imobiliara, dupa criza din sectorul financiar si transferarea ei in asa-numita economie "reala", isi face simtita prezenta si criza cartilor de credit, informeaza Romania Libera.

Companiile care emit carti de credit transfera o parte din pierderi clientilor pentru a supravietui. Oamenii se indatoreaza tot mai mult de pe acestea in conditiile unei cresteri a somajului si scaderii veniturilor personale.

Insa, pe masura ce datoria acumulata fata de emitentul cardului creste, multi ajung in situatia de a intarzia platile lunare de rambursare sau chiar in imposibilitate totala de plata.

In momentul in care nu platesc la timp, companiile care au emis cartea de credit, deja afectate de pierderile din alte domenii, nu ezita niciun moment sa le mareasca dobanzile sau sa le impuna tot felul de taxe si comisioane.

Aceste penalitati ingreuneaza si mai mult achitarea ratelor lunare ale celor care se afla deja in dificultate. In acest fel, numarul celor care nu-si mai achita obligatiile fata de banci sau alte companii ce emit carti de credit creste.

Expertii financiari europeni afirma ca riscurile extinderii acestei crize la nivel global sunt mai mici, pentru ca piata creditelor pe card din SUA nu a fost supradimensionata precum cea a creditelor ipotecare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenintare, # criza, # carti credit, # somaj, # rate , #Somaj