5 motive pentru care Italia nu va iesi din zona euro

Joi, 08 Decembrie 2016, ora 07:33
1050 citiri
5 motive pentru care Italia nu va iesi din zona euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Italienii au votat impotriva referendumului legat de schimbarea Constitutiei, asa ca premierul Matteo Renzi si-a pus demisia pe masa. S-au creat astfel premisele unei posibile crize politice cu adanci efecte pe plan economic. Asa ca unii s-au intrebat daca urmeaza iesirea tarii din zona euro.

Exista si un cuvant care descrie scenariul: Quitaly. Se va prabusi uniunea monetara - o idee foarte pretioasa pentru UE - si va avea efect de domino pe intreg Batranul Continent, asa cum au sugerat unii?

The Independent prezinta 5 motive pentru care Italia nu va iesi din zona euro. In ciuda votului negativ pentru schimbarile constitutionale, acesta nu trebuie vazut si ca un vot impotriva proiectului european.

Cel mai probabil, presedintele italian va numi un guvern interimar

In Italia exista unele temeri potrivit carora partidul anti-euro Miscarea Cinci Stele, condus de comediantul Beppe Grillo, va veni la putere.

Insa demisia lui Renzi nu inseamna neaparat ca vor fi organizate ...citeste mai departe despre "5 motive pentru care Italia nu va iesi din zona euro" pe Ziare.com

#Italia zona euro, #Italia iesire zona euro , #Stiri Macroeconomie