A facut Romania, fara sa stim, inca un mare imprumut? Interviu

Luni, 25 August 2014, ora 08:39
1882 citiri
A facut Romania, fara sa stim, inca un mare imprumut? Interviu
Foto: radardemedia.ro

In 2008, Romania datora 72 de miliarde de dolari. In 2009, Romania facea marele imprumut de 20 de miliarde de euro si datoria externa a crescut exploziv, ajungand la aproape 100 de miliarde de euro in 2013. Dupa un varf de returnare a imprumuturilor, in 2014 inca datoram 93 de miliarde.

Pana in 2019 mai raman aproximativ 5 miliarde de euro de returnat FMI si Comisiei Europene si un miliard Bancii Mondiale. Iata-ne cinci ani mai tarziu dupa marele imprumut si ne putem intreba de ce nu ne-am apropiat de vechiul nivel de sub 80 de miliarde. Statul e dator ca si cum nu ar fi returnat banii, desi a returnat o buna parte din ei. Pare ca Romania s-a mai imprumutat, pe tacute, de peste 10 miliarde de euro.

"De cativa ani de zile, in medie, Ministerul Finantelor Publice se imprumuta cam cu un miliard de euro pe luna, sigur, de la bancile de aici din Romania, tocmai pentru rostogolirea datoriilor", spune pentru Ziare.com analistul economic Constantin Rudnitchi.

Daca am fi platit acel ...citeste mai departe despre "A facut Romania, fara sa stim, inca un mare imprumut? - Interviu" pe Ziare.com

#Romania imprumut datorie externa, #Romania imprumut FMI Banca Mondiala, #Romania rambursare imprumut datorie , #Stiri Macroeconomie