Acordul pentru salvarea Greciei primeste prima lovitura: Tara care refuza sa ofere garantii pentru Atena

Marti, 14 Iulie 2015, ora 07:50
1049 citiri
Acordul pentru salvarea Greciei primeste prima lovitura: Tara care refuza sa ofere garantii pentru Atena
Foto: site oficial Bohuslav Sobotka

O tara din Uniunea Europeana refuza sa ofere garantii pentru Atena, ceea ce reprezinta o lovitura pentru acordul stabilit luni la Bruxelles, care prevede ca toate statele UE trebuie sa garanteze un imprumut pentru salvarea Greciei.

Prim-ministrul ceh, Bohuslav Sobotka, si ministrul Finantelor, Andrej Babis, au declarat luni ca tara lor refuza sa garanteze un posibil imprumut pentru Grecia si nu ii vor acorda niciun credit direct.

UE isi propune sa utilizeze temporar instrumentul vechi cunoscut sub numele de Mecanismul European de Stabilizare Financiara (MESF). Imprumuturile MESF sunt garantate de toate statele membre ale UE, nu numai de membrii zonei euro, aminteste agentia Xinhua.

Acord la Bruxelles pentru salvarea Greciei - Criza elena, departe de un deznodamant, pericolul unui "Grexit" n-a trecut

Potrivit lui Sobotka, este mai bine sa existe un acord cu conditii dure pentru Grecia decat un stat prabusit total in interiorul UE si in NATO. El a spus ca, daca Grecia vrea ...citeste mai departe despre "Acordul pentru salvarea Greciei primeste prima lovitura: Tara care refuza sa ofere garantii pentru Atena" pe Ziare.com

#Cehia lovitura Grecia, #Cehia acord UE Grecia, #Cehia garantie credit Grecia , #Stiri Macroeconomie