Adevarul despre deficitul lui Victor Ponta

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 09:45
1187 citiri
Adevarul despre deficitul lui Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca viitorul sef al Guvernului va fi "norocos" pentru ca el lasa in urma cel mai mic deficit din istoria Romaniei. Insa cifrele arata contrariul.

"Noul buget, care va fi multianual, pentru 2015 si 2016, trebuie prezentat si insusit de viitorul prim-ministru si viitorul guvern. Ar fi incorect din partea mea sa-i fac eu bugetul si sa-l pun la anul sa guverneze tara dupa cum am facut eu bugetul", a precizat premierul, prezent la Sibiu.

"E foarte norocos cel care va veni premier dupa mine: eu am mostenit un deficit de 4,6 din PIB si o scadere economica, cea mai mare de dupa '97 si acum ii lasam cu cel mai mic deficit din istoria Romaniei, cu cea mai mica dobanda platita pentru titlurile de stat si cu cei mai multi bani alocati pentru finalizarea proiectelor incepute in 2008 si incheiate in 2010", a adaugat premierul.

Evolutia deficitului bugetar

Analistul economic Florin Citu l-a taxat pe prim-ministru pentru aceasta declaratie. El a ...citeste mai departe despre "Adevarul despre deficitul lui Victor Ponta" pe Ziare.com

#Ponta deficit bugetar, #Romania deficit bugetar, #evolutie deficit bugetar , #Stiri Macroeconomie