Ai o firma de import-export? Se schimba Codul Vamal in UE si Romania va trece la sistemul electronic

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 15:50
785 citiri
Ai o firma de import-export? Se schimba Codul Vamal in UE si Romania va trece la sistemul electronic
Foto: Business Review

Dupa mai bine de 20 de ani de la ultimele modificari importante aduse legislatiei vamale, Uniunea Europeana va schimba Codul Vamal. Noile prevederi ce vor reforma legislatia vamala vor intra in vigoare incepand cu 1 mai 2016.

Firmele de comert exterior sunt direct afectate de noile prevederi si trebuie sa actioneze inca din acest an, pentru a se conforma noilor modificari si a nu fi puse in situatia de a intrerupe sau modifica la jumatatea anului 2016 modul in care efectueaza in prezent vamuirea marfurilor.

Deloitte impreuna cu specialistii Comisiei Europene au organizat pe data de 31 martie 2015, la Hotelul InterContinental din Bucuresti, un eveniment despre impactul adoptarii noului Cod Vamal al Uniunii Europene.

Evenimentul a subliniat principalul rol al noului Cod Vamal care isi propune reorientarea activitatii de vamuire catre un sistem si un mediu complet electronic. Codul Vamal al Uniunii Europene stabileste noua legislatie vamala cu impact semnificativ pentru mediul de ...citeste mai departe despre "Ai o firma de import-export? Se schimba Codul Vamal in UE si Romania va trece la sistemul electronic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nou cod vamal UE, #Cod Vamal Uniunea Europeana , #Stiri Macroeconomie