Romania a luat de la FMI mai multi bani decat aveam nevoie? DNA a deschis dosar penal UPDATE Reactia BNR

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 14:50
879 citiri
Romania a luat de la FMI mai multi bani decat aveam nevoie? DNA a deschis dosar penal UPDATE Reactia BNR
Foto: Twitter/IMF

Ca urmare a unei sesizari venite de la o persoana privata, DNA face cercetari preliminarii referitoare la imprumutul luat de Romania in 2009 de la creditorii externi.

Din toate reclamatiile primite de DNA, care ar fi in numar de 270, doar una a avut ca efect intocmirea unui dosar de cercetare, potrivit informatiilor obtinute de Bursa.

Asta nu inseamna ca s-a si inceput urmarirea penala fata de cineva, ci doar ca exista niste suspiciuni care trebuie anchetate mai in amanunt.

In continuare vor fi facute verificari si procurorii vor decide daca deschid un dosar penal in rem (asupra faptei), incrimineaza pe cineva sau decid clasarea cazului.

Care sunt problemele reclamate la DNA

Sesizarile primite la DNA se refera la imprejurarile in care Romania a incheiat in 2009 acordurile cu creditorii externi, respectiv Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, si la modul in care au fost folositi banii ...citeste mai departe despre "Romania a luat de la FMI mai multi bani decat aveam nevoie? DNA a deschis dosar penal UPDATE Reactia BNR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dosar penal imprumut FMI , #Stiri Macroeconomie