Ambasadorul SUA in Germania: Companiile implicate in proiectul Nord Stream 2 vor fi sanctionate

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 22:52
1240 citiri
Ambasadorul SUA in Germania: Companiile implicate in proiectul Nord Stream 2 vor fi sanctionate
Foto: Arhiva Pixabay

Ambasadorul Statelor Unite in Germania, Richard Grenell, a avertizat companiile germane implicate in construirea gazoductului Nord Stream 2 ca ar putea fi sanctionate daca nu renunta la proiect, a informat duminica un oficial american, relateaza site-ul agentiei Reuters.

Presedintele american Donald Trump a acuzat Germania ca este "captiva" Moscovei din cauza dependentei de gaze naturale din Rusia si a cerut acesteia sa renunte la proiectul Nord Stream 2.

Gazoductul va avea rolul de a transporta gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltica, ocolind Polonia, Ucraina si tarile baltice.

Ambasadorul SUA in Germania, Richard Grenell, s-a adresat acestei probleme intr-o scrisoare trimisa mai multor companii germane, a informat Ambasada Statetelor Unite.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat joi ca orice sanctiuni impuse de Statele Unite impotriva proiectului Nord Stream 2 ar reprezenta un mod gresit de a rezolva disputa si a afirmat ca problemele privind sectorul energetic al Europei trebuie discutate in Europa. ...citeste mai departe despre "Ambasadorul SUA in Germania: Companiile implicate in proiectul Nord Stream 2 vor fi sanctionate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ambasador SUA Germania Nord Stream, #proiect Nord Stream 2 , #Stiri Macroeconomie