Ambitiile lui Putin se lovesc de realitate: Singura sansa pentru economia Rusiei

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 07:19
1161 citiri
Ambitiile lui Putin se lovesc de realitate: Singura sansa pentru economia Rusiei
Foto: Arhiva Kremlin

Ambitiile geopolitice ale presedintelui rus Vladimir Putin se izbesc de realitatile economice si ale globalizarii. Scaderea continua a pretului petrolului, in combinatie cu sanctiunile Occidentului pentru interventia militara in Ucraina, sufoca economia Rusiei.

Cu o rubla tot mai slaba, amenintand Rusia cu un al doilea an de recesiune, criza din aceasta tara este cel putin la fel de severa ca in perioada primului mare declin al preturilor titeiului, la finalul anului 2014, se arata intr-o analiza Financial Times.

Planul anti-criza al Rusiei: Pentru ce a pus deoparte 135 de miliarde de ruble

Predictiile alarmante sunt sustinute si de cifre: economia Rusiei a scazut cu 3,7% in 2015, potrivit datelor preliminare publicate luni de institutul de statistica de la Moscova, citat de BBC.

Dar in spatele preturilor petrolului si sanctiunilor se afla o problema si mai grava. Cresterea economica a Rusiei din primul deceniu al acestui secol este acum epuizata. Atunci, cresterea ...citeste mai departe despre "Ambitiile lui Putin se lovesc de realitate: Singura sansa pentru economia Rusiei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Putin economie Rusia, #rubla prabusire Rusia, #preturi petrol Rusia, #ambitii Putin , #Stiri Macroeconomie